Brasilturen

Av Bjørnar

Møtet med Brasil

To dager, noen timer fra eller til og en tidsforskjell etter at vi forlot Norge, var vi landet i Brasil. Som vi var dømt til å erfare var landet enormt forskjellig fra Norge, noe vi merket så tidlig som da flydørene åpnet seg. Jeg var selvfølgelig forberedt på noe temperaturforskjell, men ikke på den utrolige varmeblesten som slo mot meg og nærmest dro meg ut av flyet. Det føltes litt rart egentlig. Jeg smilte til flyvertinnen, kapteinen og alle de andre som sto og gjorde gangen enda trangere, før jeg steg ut av flyet.

Mitt første møte med Brasil (og Recife for den sak`s skyld) var en litt sjanglende trapp på fire hjul. Det er ikke noe å gå dypere inn i, men den førte oss likevel ca. 20 trappetrinn lenger ned. Der stod det en buss og ventet på oss. Den kjørte oss til hallen der vi skulle hente bagasjen vår. Dette ble vi gladelig med på. Vi tok bagasjen vår, gikk ned til parkeringsplassen der to menn sto og ventet ved bilen til Anne og Olav. De hjalp oss med å pakke all bagasjen inn i bilen, noe som vi sikkert brukte et kvarter på. Etter mye om og men var vi på veien.


Nattemørket hadde allerede overtaket på Recife, så vi sjekket inn på et hotell i nærheten av stranda.

 

Hotellet hadde et medium stort svømmebasseng som ingen av oss hadde mot nok til svøpes ned i. ”Tror du virkelig at de renser det vannet der så ofte?” var et spørsmål jeg spurte meg selv om. Jeg hadde god grunn til å være usikker, vannet så ikke bare tvilsomt ut. Nei, ikke noe av byen var ikke akkurat lagt til rette for å tro på hygiene. Nå har man kanskje ikke samme rutiner i Brasil som i Norge når det gjelder renhold heller. Rommet vi fikk utlevert hadde maur, noen dyr som er litt større i Brasil enn i Norge. Veldig gøy når en av oss må ligge på en madras på gulvet, og det ble meg. Ellers var det jo bra, hadde jeg bare skjønt hvordan man fikk varmt vann i dusjen.

Dagen etter gikk vi ned til stranda Copacabana. Der gikk vi og så på det brasilianske strandlivet, før vi selv tok oss et bad. Etter en halvtime dro vi tilbake til hotellet.

Senere på dagen dro vi til shoppingsenteret i Recife, hvor jeg klippet meg…

Vi fortsatte dagen med å kjøpe mat, klær og flere mindre nødvendige ting.

Brasiliansk natur

Etter et par timer tok vi igjen bilen fatt, og startet en 13 mil lang biltur gjennom Brasils ville natur. Hvor vill den egentlig var kan jo diskuteres. For utover det vi erfarte, var det for det meste sukkerrør.

Så kom vi til huset til Anne og Olav i Barra Grande.

Der ble vi boende de neste fire ukene.


Disse to blekfisene er Steinar og Bjørnar