Litt om oss på Run Roy's Kennel

Vi er en familie på to voksne, Roy Arne (derav kennelnavnet) og Mari, og to barn, Bjørnar og Steinar.

Vi kjøpte vår første Siberian Husky i januar 2000, da Bjørnar var nesten 8, og Steinar var nettopp fylt 6 år.

Vårt ønske var å få en hund som kunne være drahjelp for Steinar når vi skulle ut på ski, for Steinar blir fort andpusten ved anstrengelse.

Valget falt på denne rasen fordi den er barnevennlig, allsidig og sosial.

Erfaring ved kjøp av hund

Vår første Siberian var en svært engstelig liten hannhund. Til å begynne med ville han bare sove og ikke spise, og det viste seg at han var full av spolorm.Han fikk ormekur og vi trodde vi var kvitt det.

Da han var 6 mnd, kjøpte vi oss en liten tispe fra en annen oppdretter. Hun var full av pels lus, og til vår ergrelse gikk det nesten ett år før vi fikk noen papirer på henne.

Det ble satt opp hundegård, og like etter kom  Bikkjom`s Bring Me Luck Sherry til oss. Hun er utrolig vakker, snill, sosial og i tillegg er hun en god trekkhund.

Hun er et forbilde for avlen vår, og hun er stammor for de fleste av hundene vi har i kennelen.

Norsk Kennel Klubbs utstilling på Bjerke Travbane

På tur på Tyin med Sherry, Ansus og Pia


Sommeren 2000 ble starten på en ny epoke i livet vårt. Hundene tok oss ut og opp, og familien nådde høyder som vi tidligere knapt trodde var mulig. Vi gikk fra topp til topp, fra seier til seier.

Den første toppen var Breikvamsnosa (1712m.)

Run Roy's Lucky Strike-kullet

Run Roy's Lucky Strike

Da Sherry var blitt Norsk Utstillings Champion i 2001, fikk vi tilbud fra hennes oppdretter i Nord Norge om å parre henne med hennes halvbror, som også var en fantastisk flott hund

Denne parringen ble gjort for å forsterke denne linjen, og da høsten kom, fikk vi seks sorte og hvite valper, alle lik sin far.

Av disse har vi beholdt tre her i kennelen. Shy og Proffen er begge Norsk Utstilling Champion, har et herlig gemytt og går godt foran sleden. De er fedre til flere av våre valpekull.

Pochahontas har førstepremie fra utstilling, og hun er veldig løpsvillig og ivrig. Vi bruker ofte Pochahontas som leder foran sleden.

Ormsetermyra 2002

Vi hadde nå Sherry, Shy, Proffen og Pochahontas i kennelen ,og vintereventyret vårt startet med at vi snørekjørte alle fire på ski med hver vår hund. Dette var litt av en opplevelse. Bakglatte ski var ikke lenger noe problem.Bjørnar(10) med Sherry, og Steinar (8 ½) med Proffen som bare var 7 mnd. deltok på sine første rekruttløp. Vi foreldre sto med klump i halsen og tårer i øya, da guttene våres kom i mål etter å ha snørekjørt alene med hver sin hund, fem km.

Høsttrening i Vangsåsen med saccovogn

Da ”valpene” til Sherry var blitt vel ett år, og sauen var kjørt ned fra Vangsåsen, tok vi frem saccovogna. Fire hunder og ”flatpakket” saccovogn fikk plass bak i bilen.

Det var litt av ett styr for oss som ikke hadde erfaring med slikt fra før, og bare det å få seletøyet på ivrige hunder var litt av en jobb.

Vi måtte også kle oss etter forholden, for det gikk så stein og søle skvatt.

Nye valper

Da Pochahontas var 1½ år ble hun parret med Ask Mizard.

Pochahontas med sine nyfødte valper.Vi beholdt 5 av disse valpene sjøl, og så hadde vi ni hunder.

Da neste vinter kom, hadde vi et ordentlig hundespann.