Utstilling på Vålerbanen 4 juli 2009


God sommer?
Tja, sommeren er i skrivende stund passert, og den dagen vi var på utstilling i Våler, står igjen som et minne om den siste varme soldagen i år. Siden har det regnet og regnet og regnet. Vi har bare sett små glimt av sol mellom skybruddene, og nå få dager før skolestart, er det bare å innse; - det er høst.


Siden denne utstillingen ble holdt i ferien, skulle man tro at vi hadde hatt god tid til å forberede oss. Allikevel kom den som julekvelden på kjærringa.
Det kan nok skyldes at vi hadde et ikke så lite snev av latskap, slik på begynnelsen av ferien. Og det var så utrolig godt å ikke gjøre noen verdens ting. Bare sitte på terrassen med pils og myggspiral om kvelden, og ikke engang jeg måtte tidlig opp dagen etter.
Det er en sjelden tilværelse. Og egentlig er jeg glad for prioriteringen, for dette varte for meg i ei uke.
 
Temmelig naivt kanskje, eller høye på pæra????men denne gangen hoppet vi over både ringtrening og bading. Årsaken er ikke bare “utepilsen”. Men det er ikke til å komme i fra, vi har en komplisert rase, spesielt når det gjelder pels. Og om sommeren er det garantert pelsfelling hvis hunden blir badet. Det vil si, jeg snakker ikke helt sant nå, for Alpha hadde begynt å felle pels tre uker tidligere, så hun var blitt badet i håp om å få henne helt ferdigrøtet til utstillingen. Det håpet brast. Hun opptrådte i det som kalles “bikini.”

 


Marat hadde ikke røtet, og jeg turte rett og slett ikke røre pelsen hans. Han var fin inntil tre dager før utstillingen. Men det sviktet. Og jeg sto da med det dilemma,
å komme på utstilling med en møkkete hund som hadde det meste av pelsen, eller komme med en ren hund som så ut som en skabbete rev. Jeg valgte da det første.
Det kalles visst for “mangel på respekt for dommer`n“, men det var altså ikke ment slik.
 
Det med mangelfull ringtrening, er jo fra vår side dårskap.
Vi burde i grunnen legge oss helt flate. Men siden Onyx og Oprah var så flinke og oppførte seg så eksemplarisk på Stange, så trodde vi at ved å komme litt tidlig, så skulle vi rekke både ringtrening og”frisering” på Alpha og Marat.
Denne gangen hadde jeg også med meg oksestek oppskåret i tærninger, siden spesielt tispene ikke har vært begeistret for verken pølse eller spesial innkjøpte godbiter.


Og oksestek er godt.
Det er så godt at det er vanskelig for en “liten hund” å la være å “hogge innpå”.
Oksestek var altså ikke særlig egnet for “dressur”, for det jeg erfarte med dette , var at her måtte jeg bare passe fingrene og verken Marat eller Alpha lærte å gå pent.


Dessuten oppdaget jeg en ting til.

Det er slett ikke alle hundene som er mest glad i meg.

Alpha liker definitivt Roy Arne best.

Sjøl om jeg har organisert oss slik, at jeg går med tisper og Roy Arne med hanner, så er det ikke alltid det fungerer så bra.

Da vi hadde kommet så langt som at Roy Arne og Marat skulle ut i ringen, så sto Alpha og hylte, og skulle absolutt være med. Dette var jo ingen fordel for en uerfaren og ukonsentrert Marat. Han gikk ut med blå sløyfe og hadde vel ikke fortjent bedre med den pelsen og så mye hopp og sprett. Men halen mellom beina av den grunn??

Å nei du, ikke den karen!Så var det Alpha sin tur.

Roy Arne foreslo at han skulle gå med henne, men det syns jeg var et nederlag.

Så jeg ville ikke det. Jeg syns at jeg skulle klare å håndtere Alpha, sjøl om hun ikke hadde lyst til å gå i ring med meg.

Hun ble med ut i ringen.

Det gikk bra en runde, helt til vi kom dit hvor Roy Arne sto. Da ville hun ut av ringen. Vi fortsatte under tvang, mens hun sto på “bremsen” og så lengselsfullt etter sin “herre”. Det var ikke før hun mistet han av syne, at hun løp pent igjen.

Så kom vi til matta og der sto dommer`n.

Det var altså nok en kvinne, - denne gangen kledd i sorte, flagrende gevanter,

- jeg skal ikke si mer om det.
“Flaggermusen” sa; “vakra øror, vakra øgon, hur gammal er hon? Alpha var over ni måneder, var født i september, altså ikke lenger valp. “fin pels, goda rørelser, trenger ringtrening”

Alpha gikk ut av ringen med to røde sløyfer.

Vi klarte det!!

Av Mari